Csak okosan! - könyvajánló

Önvédelem kamaszoknak

Helen Benedict: Csak okosan! - Önvédelem kamaszoknakA fiatalok igen kiszolgáltatottak mind a felnőttek, mind a saját korosztályuk felől érkező sérelmek és erőszak szempontjából. Ez különösen igaz a szexuális visszaélésekre. A különböző nyugat-európai, illetve nemzetközi statisztikai adatok azt mutatják, hogy 18 éves korára minden második-negyedik lányt ér valamiféle szexuális erőszak. Egyes magyar felmérések szerint a gyerekek 5-10 százaléka szenved el szexuális visszaélést. Azt is tudjuk azonban, hogy a kellően felkészített gyerekek és fiatalok kisebb számban esnek visszaélések áldozatává. A gyerekkori szexuális visszaélések áldozataival foglalkozó kölni Zartbitter » nevű szervezet tapasztalatai arra utalnak, hogy az elkövetők elsősorban az alkalmazkodó, ún. „jó” és felvilágosítatlan lányokat és fiúkat támadják meg sikeresen, és sokkal ritkábban ellenállni képes gyerekeket, akiket kis koruktól kezdve arra neveltek, hogy bízzanak megérzéseikben, és érdekeiket akár a felnőttek által elkövetett határátlépésektől is megvédjék.

Helen Benedict díjnyertes könyve sok-sok fiatalnak és gyereknek adott már felvilágosítást az alapvető önvédelmi stratégiákról, különös tekintettel a szexuális erőszakra. Az egyszerű tanácsok a mindennapi biztonságról és közérthető magyarázatok a fiatalok elleni leggyakoribb erőszakfajták okairól, veszélyekről és önvédelmi taktikákról lebilincselően informatív könyvvé teszik ezt az amúgy nehéz és nehezen tanítható témát. A könyv fő fejezetei részletesen kitérnek az iskolában, otthonban, utcán, közlekedési eszközökön és bulikon megjelenő leggyakoribb veszélyhelyzetekre, és arra, hogy a fiatalok hogyan védhetik meg magukat és barátaikat ezekben a helyzetekben.

A könyv két szinten erősíti meg a fiatalokat:

Olvasmányos, tudatébresztő könyv, amelyet nemcsak a fiatalok forgathatnak sok haszonnal. A magyar változat függelékében hasznos információk találhatók a magyar segítő intézményekről.

A könyv tartalomjegyzéke

Kiknek ajánljuk?

Csak okosan!

Önvédelem kamaszoknak

Helen Benedict

Helen Benedict: Csak okosan! - Önvédelem kamaszoknakA szerző könyvében a szexuális önvédelem alapjait mutatja be megtörtént példákkal, közérthető nyelven. Bár címzettjei főként nagyobb gyerekek és kamasz lányok/fiúk, bármely életkorú olvasó számtalan gyakorlatias ötletet kaphat a világban tudatosan mozgó, annak veszélyeit értő-ismerő gondolkodásmód elsajátításához. A könyv a szexuális erőszak előjeleit és megakadályozásának módszereit ismerteti, beleértve az ismerősök és családtagok által elkövetett cselekményeket is, hiszen - a közhiedelemmel ellentétben - a gyerekek és a kamaszok elleni szexuális erőszak leggyakoribb elkövetői nem idegenek. Külön fejezet szól a szülőkhöz, akiknek gyerekét szexuális visszaélés érte. A TŰZ-HELY KÖNYVEK sorozat a nők és a társadalom, valamint a nők elleni erőszak témáit járja körül. Jelen kötet a sorozat második darabja.

Helen Benedict: Csak okosan! - Önvédelem kamaszoknak »

Helen Benedict: Csak okosan! - Önvédelem kamaszoknak

Tegye szóvá, ha valahol családon belüli erőszakot gyanít!

Tegye szóvá, ha valahol családon belüli erőszakot gyanít

Ha úgy érzi, hogy egy ismerősét bántalmazás éri, beszéljen róla! Ha tétovázik, mert - ez nem az Ön dolga, esetleg rosszul gondolja, vagy az illető nem szívesen beszélne a dologról – tartsa észben, hogy az aggodalma kifejezésével ismerőse tudni fogja, hogy Ön törődik vele, és így akár az életét is megmentheti.

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar