Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, Érd

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat EgyesületA Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület a szociális munka eszközeivel, különböző társszakmák képviselőivel segítséget nyújt a mindennapi problémáik megoldásában, rövid- és hosszú távú terveik, elképzeléseik kialakításában, kivitelezésében.

A családok előzetes beszélgetés után nyernek felvételt a Don Bosco Családok Átmeneti Otthonába. Az intézményvezető a befogadás mellett csak akkor dönt, ha meggyőződött arról, hogy a gondozottak megismerték a legfontosabb szabályokat, a házirendet, napirendet, az elhelyezési körülményeket és beadták írásos kérelmüket az elhelyezésre.

A család és a Don Bosco Családok Átmeneti Otthona szerződést köt, mely tartalmazza:

Az otthonba történt befogadásról minden estben, haladéktalanul értesítést kap az illetékes gyermekjóléti szolgálat is.

A családgondozó három héten belül elkészíti a gyermekek gondozási nevelési tervét, ha a szolgáltatás előre láthatólag egy hónapnál hosszabb lesz.

A terv elkészítésénél figyelemmel kell lenni:

A családgondozó folyamatos segítséget nyújt a szülőknek a megfelelő a munkahely megtalálásában, annak megtartásában, ha szükséges annak megváltoztatásában és szociális ellátások megszerzésében. E tevékenységében felhasználja az otthon munkahely nyilvántartását, személyes kapcsolatait, a napi sajtót és az Internet álláskínálatait.

Segít a gyermekeknek megfelelő oktatási intézményt találni. Ennek érdekében ápolja kapcsolatait a környéken található közoktatási intézményekkel.

A bekerülés okainak megszüntetése, a szülők életvezetési gondjainak orvoslása, anyagi helyzetük stabilizálása és kikerülésük utáni életük megkönnyítése érdekében különböző programokat működtetünk, amelyek elsősorban a felnőtt gondozottak személyiség fejlődését szolgálják.

A befogadott családok támogatása

Elhelyezési körülmények

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona

Don Bosco Családok Átmeneti OtthonaA Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány 2001-ben alakult és 2002 februárjában nyitotta meg első családok átmeneti otthonát Törökbálinton.

Ez a „Don Bosco” Családok Átmeneti Otthona, mely 9 család (40 fő) részére biztosít átmeneti ellátást, krízishelyzet, lakhatási probléma esetén.

Az otthon létrejöttét az Alapítvány elnökének és kuratóriumának mindennapi tapasztalata segítette, miszerint a gyermekek számára ez a segítség, hatásos és elengedhetetlen.

A megalakulásunk óta eltelt időben számos gyermeknek és családjának nyújtottunk hosszabb rövidebb ideig jelentős segítséget, lakhatást, „otthont”.

Az évek során szoros együttműködést alakítottunk ki a helyi és a környező települések gyermekvédelmi feladatait ellátó intézményekkel, különösen a gyermekjóléti szolgálatokkal.

A célszerűség elvét követve, ellátási szerződéseket kötöttünk a helyi és a szomszédos települések önkormányzataival, amelyek alapján biztosítunk átmeneti gondozást e települések illetékességi területén élők számára.

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Don Bosco

(Becchi, 1815. augusztus 16. – Torinó, 1888. január 31.)

Don BoscoA törökbálinti otthon, Bosco Szent Jánosról – eredeti nevén Giovanni Melchior Bosco olasz katolikus papról, a Sziléziai Társaság férfi szerzetesrend megalapítójáról kapta a nevét. Röviden csak Don Bosco-ként emlegetik.

Bosco egészen fiatal korától kezdve keményen dolgozott és sajátos utat járt be, míg a fiatalság kiváló nevelője lett. Sokat küszködött, de mindig voltak támogatói is, köztük a legfőbb, az édesanyja, Margit mama. Szerinte eredményesen nevelni, csakis a megelőző módszer alkalmazásával lehet.

A későbbi tanító, kilenc éves korában álmot látott, amelyből bizonyságot szerzett arról, hogy neki a jóságra és könyörületességre kell tanítania az embereket, segíteni a rászorulóknak, és vigaszt nyújtani a szenvedőknek. Ezért indult el még gyermekfejjel ezen az úton. Munkája során létrehozta a szegény, elesett gyermekek otthonát és lelki támaszát, az oratóriumot, majd később 1859-ben a Sziléziaiak társaságát és 1872 augusztus 5-én pedig Mazzarello Máriával megalapította a Segítő Szűz Mária Leányai rendet.

Tanítványai később kiváló segítői lettek, köztük is a legjelentősebb Savio Szent Domokos volt. Don Bosco 1888-ban halt meg Torinóban. Rendje azóta is működik szerte a világban, világi segítőkkel hazánkban is működnek és áldásos tevékenységük a szent alapító szándékait tükrözik. Torinóban ma is látható az a szószék, ahonnan minden este jó éjszakát kívánt az általa felkarolt utcagyerekeknek.

Don Bosco (Wikipédia cikk) »

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Élet az otthonban

A családok mindennapjait különböző foglakozások, képességfejlesztések, megbeszélések teszik változatossá.

Az Otthon eltérő létszámú családok fogadására alkalmas. Szobáink mérete lehetővé teszi, hogy akár hét fős családot fogadjunk. Az intézményünk rendelkezik egy udvarral, mely kora tavasztól késő őszig alkalmas a szabadtéri tevékenységekre.

Az Otthonban fogadunk bántalmazott szülőket és gyermekeket. Tapasztalataink szerint a felvett családok mintegy egynegyede küzd ezzel a problémával.

A felvett családok közül jelentős számban kerülnek ki az életvezetési problémákkal és elégtelen lakhatási körülményekkel küzdők.

Szakmai tevékenységünk során a gyermeknevelési és családi élettel kapcsolatos kompetenciák erősítésére helyezzük a hangsúlyt.

Ezek mellett az Otthonban az év eseményeit közösen megünnepeljük, gyermekeknek és felnőttek közös szabadidős programokat szervezünk.

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, ÉrdDon Bosco Családok Átmeneti Otthona, ÉrdDon Bosco Családok Átmeneti Otthona, ÉrdDon Bosco Családok Átmeneti Otthona, Érd

Beszámoló 2012, Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, Érd »

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Kapcsolat, elérhetőség

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona

A Don Bosco Családok Átmeneti Otthona címét titkosan kezeljük (bántalmazott családok fogadása miatt), telefonon és e-mailben vagyunk elérhetőek.

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona
Telefon/fax: 23/ 510-701, 06-30/664-74-70

info@sorsunk-jovonk.hu »

Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Családok Átmeneti Otthonai

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Bona Dea Családok Átmeneti Otthona, Diósd » Don Bosco Családok Átmeneti Otthona, Érd »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar