Családi nap - Vasúttörténeti Park

Esély a hátrányban élőknek

TÁMOP 5.2.5. projekt

A TÁMOP 5.2.5- 10 pályázati keretünkből 2013. 05. 15.-én nagy sikerű családi napot rendeztünk Budapesten a Vasúttörténeti Parkban, amelyen a gyerekek és szüleik nagyon jól érezték magukat.A TÁMOP 5.2.5- 10 pályázati keretünkből 2013. 05. 15.-én nagy sikerű családi napot rendeztünk Budapesten a Vasúttörténeti Parkban, amelyen a gyerekek és szüleik nagyon jól érezték magukat.

A Magyar Vasúttörténeti Park alapkövét 1999. november 22-én rakták le, a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium, a MÁV Rt. és a MÁV Nosztalgia Kft. támogatásával közel nyolc hónap alatt megvalósult beruházás.

Komoly munkálatok után, amelyekkel csak a terület egy részét sikerült felújítani, 2000. július 14-én nyitotta meg kapuit Európa első interaktív vasúti parkja. A Park 70.000 m2 alapterületen száznál is több vasúti járművet, és a vasút üzemeltetéséhez szükséges berendezést mutat be az egykori Északi Fűtőház vontatási telepén, a Tatai út 95. szám alatt.

Az 1911-ben épült, a maga nemében páratlan 34 állásos körfűtőházban állomásoznak a nosztalgiamozdonyok, így például az ország legöregebb, működő gőzmozdonya 1870-ből és a legendás Árpád motorvonat a harmincas évekből (2 óra 57 perc alatt tette meg a Budapest-Bécs közötti távolságot). A nosztalgia járművek büszkesége az 1912-ben épült elegáns teakfa étkezőkocsi, amely a mára fogalommá és nosztalgikus emlékké vált híres Orient Expressz mozdonya mögött robogott.

Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve.

A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését.A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. A járművek jelentős része ma is üzemképes, melyekkel a MÁV Nosztalgia Kft. belföldi és külföldi nosztalgiautazásokat szervez.

Közösen indultunk a családokkal a reggel 9.00 órakor a Keleti Pályaudvartól 20-as busszal a Parkhoz. Úgy terveztük, hogy a délelőtt 10.00 órás nyitásra meg is érkezünk. (A tervünk sikerült!) Szerettünk volna minél több időt tölteni a parkban.

Szép napos időnk volt, sőt túlzottan napos időnk volt.

Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában a nemcsak nézhettük az ősi masinákat, hanem magunk is kipróbálhattuk azokat. Vezethettünk gőzmozdonyt, kipróbálhattuk a sínautót, hajtányozást, fordultunk egyet a fordítókorongon, utazhattunk a lóvasúton.

A bordó postakocsiban modellvasút vezetésére nyílt lehetőségünk.

A csoportunkat Józsi bácsi és Zoli bácsi kalauzolta végig a Parkon, az Ő jó voltukból megnézhettük a Kandó vonatot, és Rákosi - Kádár vonatát is.

Az informatív park bemutatás után ebédeltünk, a resti-ben.Az informatív park bemutatás után ebédeltünk, a „resti”-ben. Mindenki gyerek adagot kapott, mely akkora volt, hogy a szülők is alig bírták megenni. A menü az alábbi volt: két szelet rántott hús + sült krumpli + 3 dl almaié + egy sportszelet.

Mivel összesen 43-an voltunk, ezért két turnusban ebédeltünk.

A bőséges ebéd után a játszótéren játszottunk, fociztunk. Ezt követően fél négykor indultunk vissza otthonokba. A kisebb gyerekeken látszott, hogy már nagyon fáradtak, kimerítette őket a sok látnivaló, a sok érdekes program.

A fényképeken látszik, hogy mind a gyerekek, mind a szülők nagyon jól érezték magukat.

Köszönjük a lehetőséget!

Budapest, 2013. május 15.

Esély a hátrányban élőknek - Családi nap - Vasúttörténeti Park, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Családi nap - Vasúttörténeti Park

Az adott képre kattintva, az adott esemény oldalára jut.

2013. 05. 15.-én nagy sikerű családi napot rendeztünk Budapesten a Vasúttörténeti Parkban Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük: sínautók Kipróbálhattuk a sínautót Több vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük kézi-és motoros hajtányok Magunk is kipróbálhattuk a hajtányozást Nemcsak nézhettük a masinákat, hanem magunk is kipróbálhattuk azokat A csoportunkat Józsi bácsi és Zoli bácsi kalauzolta végig a Parkon Közösen indultunk a családokkal A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában Európa első interaktív vasúti parkja Szerencsére az idő is nekünk kedvezett Megnézhettük a Kandó vonatot, és Rákosi - Kádár vonatát is A gyerekek és szüleik nagyon jól érezték magukat Vezethettünk gőzmozdonyt Kipróbálhattuk a hajtányozást Oklevelek

Esély a hátrányban élőknek - Családi nap - Vasúttörténeti Park, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Esély a hátrányban élőknek

Nyitókonferencia » Sajtóvisszhang » Nyári tábor » Pszichodráma csoport »

Szülő csoport » Felzárkoztató csoport » Projektírányító megbeszélés » Családi nap »

Kamasz pszichodráma csoport » Családi nap - Vasúttörténeti Park » Családi nap 2013 május »

Nyári tábor 2013 » Összegző beszámoló » Kamasz pszichodráma csoport 2013 »

Esély a hátrányban élőknek - Családi nap - Vasúttörténeti Park, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Esély a hátrányban élőknek - Családi nap - Vasúttörténeti Park - Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar