Kamasz pszichodráma csoport 2013

Esély a hátrányban élőknek

TÁMOP 5.2.5. projekt

A csoportfoglalkozásokon megjelent kiskamaszok – az otthonban élő családok gyermekei, alkalmanként 8-10 fő, három órán keresztül kaptak arra lehetőséget hogy eljátsszák, elmeséljék napi történéseiket, élményeiket, félelmeiket, álmaikat és ezáltal nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban vegyenek részt magán és iskolai életükben.„Esély a hátrányban élőknek” TÁMOP 5.2.5-/A-10/1-2010-0022 című UMFT - projekt keretében a Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány, zuglói átmeneti otthonában 2012 év decemberében elkezdődött Kamasz pszichodráma csoport 2013 év júniusában sikeresen befejeződött.

A foglalkozások helyszíne Segítő kéz Családok Átmeneti Otthona.

A csoportfoglalkozásokon megjelent kiskamaszok – az otthonban élő családok gyermekei, alkalmanként 8-10 fő, három órán keresztül kaptak arra lehetőséget hogy eljátsszák, elmeséljék napi történéseiket, élményeiket, félelmeiket, álmaikat és ezáltal nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban vegyenek részt magán és iskolai életükben.

A foglalkozások legnagyobb eredménye az volt – melyet egy - két esetben már iskolai visszajelzés is követett, hogy a viselkedésük, magatartásuk nyugodtabb, tiszteletteljesebb lett egymással és a felnőttekkel egyaránt. Az elfogadó, nyitott , szeretetteljes légkör és hangulat melynek megteremtésére törekedtünk, már önmagában is jó hatást gyakorolt a résztvevőkre.A foglalkozások legnagyobb eredménye az volt – melyet egy - két esetben már iskolai visszajelzés is követett, hogy a viselkedésük, magatartásuk nyugodtabb, tiszteletteljesebb lett egymással és a felnőttekkel egyaránt. Az elfogadó, nyitott , szeretetteljes légkör és hangulat melynek megteremtésére törekedtünk, már önmagában is jó hatást gyakorolt a résztvevőkre.

Minden alkalommal tapasztaltuk, hogy a kiskamaszok örömmel és várakozással jönnek a foglalkozásokra és élményekkel gazdagodva távoznak, mivel ezek az alkalmak terápiás hatást érnek el a résztvevőknél. A kamaszterápia kiemelten hangsúlyos, mivel a gyermekek nagyon speciális életkorban vannak, sokkal nehezebben dolgozzák fel a traumáikat és nehezebben kezelik az indulataikat. Ezért hasznosnak és eredményesnek érezzük ezt a csoportmunkát és javasoljuk, hogy a jövőben is legyen lehetőségük az otthonokban élő gyermekeknek ilyen vagy ehhez hasonló foglalkozásokon részt venni.

Köszönjük a lehetőséget. Számunkra is élmény volt.

Szalai ZsókaNémeth Mária
pedagóguspedagógus

Esély a hátrányban élőknek - Kamasz pszichodráma csoport, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Esély a hátrányban élőknek

Nyitókonferencia » Sajtóvisszhang » Nyári tábor » Pszichodráma csoport »

Szülő csoport » Felzárkoztató csoport » Projektírányító megbeszélés » Családi nap »

Kamasz pszichodráma csoport » Családi nap - Vasúttörténeti Park » Családi nap 2013 május »

Nyári tábor 2013 » Összegző beszámoló » Kamasz pszichodráma csoport 2013 »

Esély a hátrányban élőknek - Kamasz pszichodráma csoport, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Esély a hátrányban élőknek - Kamasz pszichodráma csoport - Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar