Nyári tábor

Esély a hátrányban élőknek

TÁMOP 5.2.5. projekt

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor - A táborozó csapatAz Esély a hátrányban élőknek (TÁMOP 5.2.5. projekt) egyik programja a Nyári tábor 2012. július 09. - 15. között valósult meg a Sorsunk és Jövőnk Alapítvány szervezésében. A Ceglédfürdői diáktáborban megszervezett Nyári táborban 40 fő vett részt a Sorsunk és Jövőnk Alapítvány által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthonaiból. A résztvevő családok még soha nem voltak együtt nyaralni. A 7 nap alatt teljes ellátást kaptak.

Színes programokkal, kézműves foglalkozással, nemezeléssel, hűtőmágnes készítéssel a kézügyességüket és kreativitásukat mutathatták meg. A szorgos kezekkel készített tárgyakból a pályázat végén kiállítást fogunk szervezni. A családok hangos nevetéssel fogadták a lovaskocsikázást. A strandolás, fagyizás és még számos élmény gazdagította a táborozás egy hetét. Szülők és gyermekek felhőtlen örömétől volt zajos a tábor. Az esti szalonnasütés is jó programnak bizonyult és közben meghitt beszélgetésekre volt alkalom. Legnagyobb érdekesség azonban a szerda esti magyar zenés népi játék volt, ahol az előadott mese szereplői a gyerekek voltak. A mese után közösen táncoltunk és ismerkedtünk a népi táncok lépéseivel. Másnap pedig a népi hangszerkészítés tette színessé a napot. Szombaton természetjáró túrán ismerkedtünk a növény és állatvilággal.

A szülőcsoport megbeszélésen a résztvevő szülők nyíltan elmondták problémáikat és azokról a nehézségekről és megoldási technikákról beszélgettünk ami a családok mindennapi életét nehezíti. Olyan sikeresnek bizonyult a program, hogy a szülők kérték, hogy többször szervezzünk ilyen programot.

A táborozás minden percét élvezték a családok, végre csak egymásra figyelhettek kiszakadva a nehéz, hátrányos sorsukból. Minden résztvevő kellemesen érezte magát és elmondták, hogy összekovácsolta a családot, szívesen részt vennének máskor is egy ilyen táborozáson. Bár a tábort könnyes szemmel hagytuk el, még is úgy gondolom ez egy nagyon sikeres program volt.

Bollók Tünde táborvezető

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Nyári tábor 2012

Az adott képre kattintva, az adott esemény oldalára jut.

Indul a diósdi csapat Utazás a táborba A táborozó csapat Finom a reggeli Reggelizés Fagyizás Szalonnasütés 1. Szalonnasütés 2. Szalonnasütés 3. Korongozás 1. Korongozás 2. Elkészült agyagedények Nyit a strand Medencézés Csúzda Fürődni jó Hurrá, nyaralunk Nagyon jó a víz Zenés népi játékok 1. Zenés népi játékok 2. Zenés népi játékok 3. Lovaskocsikázás 1. Lovaskocsikázás 2. Szülői csoport Népi hangszerkészítés 1. Népi hangszerkészítés 2. Jó munkát végeztem Elfáradtunk 1. Elfáradtunk 2. Elfáradtunk 3. Nemezelés Terménykép készítés Munkában szülő és gyermek
Festés 1. Festés 2.
Ezt készítettük Kész munkák Terményképek

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Esély a hátrányban élőknek

Nyitókonferencia » Sajtóvisszhang » Nyári tábor » Pszichodráma csoport »

Szülő csoport » Felzárkoztató csoport » Projektírányító megbeszélés » Családi nap »

Kamasz pszichodráma csoport » Családi nap - Vasúttörténeti Park » Családi nap 2013 május »

Nyári tábor 2013 » Összegző beszámoló » Kamasz pszichodráma csoport 2013 »

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor - Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar