Nyári tábor 2013

Esély a hátrányban élőknek

TÁMOP 5.2.5. projekt

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor 2013 - SzalonnasütésAhogyan minden évben, az idei tomboló nyárban is sok ember kelt útra, hogy kizökkenve a napi rutinból, pár napra maguk mögött hagyva a mindennapos küzdelmeket, a rekkenő hőségben az általuk gondosan kiválasztott pihenőhelyen találjanak felüdülést. Viszont a hátrányos helyzetű családoknak még az alapvető szükségleteik kielégítése is nagy problémát okoz, így ők saját költségükön nem tudnak hozzájutni a nyaralóhelyek, strandok nyújtotta szórakozáshoz, felfrissüléshez. Ezért jelentett rendkívüli lehetőséget a kilenc a Sorsunk és Jövőnk Alapítvány által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthonában élő hátrányos helyzetű család számára az, hogy részt vehettek az Esély a hátrányban élőknek (TÁMOP 5.2.5 projekt) pályázat keretében, 2013. július 8 - 14-ig második alkalommal megszervezésre kerülő nyári táborban, az Alföld kapujában, festői szépségű környezetben található Ceglédfürdői Diáktáborban.

Az egyhetes táborozás során a szülőknek és a gyermekeknek egyaránt szórakoztató, kreatív, színes programokban volt részük, amelyeknek várakozással telve, nagy izgalommal néztek elébe. A nemezelés, a népi hangszerkészítés és a korongozás során mindenki kiélhette kreatív hajlamait; majd a foglalkozások végén, az elkészült műveiket kicsik és nagyok büszkén, féltve csomagolták be, hogy otthon, azokra nézve felidézhessék az együtt átélt szép élményeket. A lovaskocsikázás, a lovaglás, valamint a ceglédi tanyavilág megtekintése kitűnő alkalmat biztosított arra, hogy a gyermekek bepillantást nyerjenek a hagyományos vidéki életformába, valamint megismerkedjenek a különböző háztáji állatokkal. A kalandpark aktív, felejthetetlen kikapcsolódást jelentett a családok számára, ahol a bátor gyermekek mellett a vállalkozó kedvű szülők is lelkesen mérettették meg magukat a különböző nehézségű pályákon. A forróságnak köszönhetően a legnépszerűbb program talán a strandolás volt, a táborozók nagy hévvel vetették bele magukat a hűsítő vízbe. A kisebb gyermekek jellemzően a sekély vizű medencében múlatták az időt önfeledten pancsolva, ugrándozva, fröcskölgetve; a nagyobb gyermekek és a szülők pedig leginkább a forgómedence és a vízmasszázs nyújtotta lehetőségeket használták ki, így mindenki megtalálta a kedvére való elfoglaltságot. Esténként vidám hangulatú kártyapartikra, társasjátékozásra, különböző csapatjátékokra, valamint bográcsozásra és szalonnasütésre került sor.

A családok - elmondásuk szerint - nagyon jól érezték magukat a táborban, amikor lehetőségük adódott pár nap erejéig elfelejteni azt a sok gondot, amellyel nap mint nap szembe kell nézniük az élet minden területén, és végre ők is büszkén mondhatják el azt - talán életükben először -, hogy „az idén mi is voltunk nyaralni!”

Lakatos Viktória

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Nyári tábor 2013

Az adott képre kattintva, az adott esemény oldalára jut.

Táborozó csapat Esti bográcsozás Szalonnasütés Nemezelés Korongozás Népi hangszerkészítés A legnépszerűbb program a strandolás volt A kalandparkban Fagyizás Lovaglás Lovaspark Csikós bemutató Lovaskocsikázás Ismerkedés a háztáji állatokkal Kukoricamorzsolás a ceglédi tanyavilágban Napirend és programok

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Esély a hátrányban élőknek

Nyitókonferencia » Sajtóvisszhang » Nyári tábor » Pszichodráma csoport »

Szülő csoport » Felzárkoztató csoport » Projektírányító megbeszélés » Családi nap »

Kamasz pszichodráma csoport » Családi nap - Vasúttörténeti Park » Családi nap 2013 május »

Nyári tábor 2013 » Összegző beszámoló »

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Esély a hátrányban élőknek - Nyári tábor - Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar