Karitatív munka

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány szakmai munkáját számos esetben segítik önkéntesek, különböző szervezetek tagjai karitatív munkával. Az alábbiakban a Budapesti Nemzetközi Keresztyén Iskola tanulóinak munkájáról adunk közre beszámolót, az iskola tanárának megfogalmazásában.

A 7. osztályosok a diósdi Családok Átmeneti Otthonában töltöttek egy napot.A 7. osztályosok a diósdi Családok Átmeneti Otthonában töltöttek egy napot.

A Budapesti Nemzetközi Keresztyén Iskola hazánkban élő misszionáriusok által alapított és 1994 óta működő intézmény Diósdon. Iskolánk keresztyén életszemléletet képvisel. Fontos számunkra, hogy diákjainkat a Biblia tanítása szerint neveljük, kiemelt hangsúlyt fektetve a diákok szellemi, fizikai, társadalmi, erkölcsi és lelki fejlődésére. Oktatási és nevelési programunk középpontjában a jellem fejlesztése áll. Ösztönözzük diákjainkat a kiemelkedő tanulmányi munkára és szolgálatra. E nevelés részeként a 6. 7. és 8. osztályosok minden évben 1 hétvégén valamilyen karitatív jellegű munkát végeznek.

Ebben az évben a 7. osztályosok a diósdi Családok Átmeneti Otthonában töltöttek egy napot. Ezen a napon fizikai segítséget nyújtottak az intézménynek. Ablakpárkányokat, faoszlopokat csiszoltak és festettek valamint ablakokat, szőnyegeket, kárpitokat takarítottak, kerti munkát végeztek. A munkához szükséges minden eszközt (festékeket, ecseteket, csiszoló vásznakat, tisztító szereket…) iskolánk alapítványa biztosította.

A tanulók szőnyegeket, kárpitokat takarítottakAz otthonban élő összes gyermeket vendégül láttuk iskolánkban egy játékos, kreatív délelőttre.Ablakpárkányokat, faoszlopokat csiszoltak és festettek.

A nap folytatásaként másnap az otthonban élő összes gyermeket vendégül láttuk iskolánkban egy játékos, kreatív délelőttre, ahol a sok játék mellett beszélgettünk hitünkről is: hogy Isten létezik és hogy Fia Jézus Krisztus értünk bűnösökért halt kereszthalált azért, hogy nekünk életünk legyen, sőt bőségben éljünk. A hit cselekedet nélkül halott éppen ezért tartjuk szükségesnek a szükségben lévők segítését és támogatását is.

Az otthonban élő összes gyermeket vendégül láttuk iskolánkban egy játékos, kreatív délelőttre.Az otthonban élő összes gyermeket vendégül láttuk iskolánkban egy játékos, kreatív délelőttre.

„Aki elnyomja a nincstelent, gyalázza Alkotóját, aki pedig könyörül a szegényen, az dicsőíti.”

(Példabeszédek 14:31)

Ezuton szeretnék a nyilvánosság előtt köszönetet mondani a Budapesti Nemzetközi Keresztyén Iskola nevelőinek és tanulóinak az általuk elvégzett hasznos munkáért, és az együtt eltöltött kellemes időért.

(Urbán Erika Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány elnöke)

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Hírlevelek

CIB szeretetzsák »
Lelki terror vagy szerelem » Karácsony és remélhetően nem a szeretet után... » Karitatív munka »
Not without my son » Búcsú könnyek nélkül… » 2nd World Conference of Women's Shelters »
Húsvét a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület otthonaiban » Gyermekjóléti jelzőrendszer tanácskozás »
Avon a „Nőkért az erőszak ellen” » Rendőri szemléletváltás a családon belüli erőszakról »
Mit tegyünk, ha elájul, fuldoklik, vérzik? » Művészetekkel a magabiztosságért és önérvényesítésért » „November 25” a világ Egy napja » Beköszöntő szám »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány

English Magyar