Művészetekkel a magabiztosságért és önérvényesítésért

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

A Bona Dea Családok Átmeneti Otthonában megvalósított terápiás programnak a krízishelyzetben lévő, bántalmazott illetve hátrányos helyzetű nők önbizalmának Erősítése Volt a célja.

A gyermekek is kézműveskedtekÉkszerkészítés a kézműves foglalkozáson

A 2010 novemberében indult képzésről a tanfolyam ötletgazdája és megvalósítója Jaksity Kata műsorvezető februárban tájékoztatta a nyilvánosságot. A Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület által működtetett CSÁO-kban lakó nők, édesanyák nem csak élvezték a dráma-pedagógia, tánc, beszédtechnika, kézművesség smink, öltözködés órákat, de kinyíltak, megerősödtek, és szívesen folytatnák az együttdolgozást. Azért léptek a nyilvánosság elé, hogy a tanfolyam pozitív hatásairól maguk adjanak bizonyságot, illetve támogatókat találjanak a folytatáshoz.

Sajtótájékoztatón a program szervezője és támogatóiNem csak a programban résztvevők mondtak köszönetet az eddigi támogatóknak, az UN WOMEN ENSZ Nők Fejlesztési Alapjának, az Avon Magyarországnak és a nagyszámú önkénteseknek, de a támogatók, az önkéntes előadók valamennyien hálásak voltak, amiért bekapcsolódhattak a projektbe.

A fizikai bántalmazást lelki bántalmazás előzi meg - hangsúlyozta Soltész Krisztina, a Nők Világa Alapítvány kuratóriumának elnöke. A bántalmazó folyamatosan becsmérel, sérteget, leértékel, fenyeget, ezáltal a bántalmazott elveszíti önbizalmát, kialakul a függőség. Ez az oka, hogy a bántalmazott benne marad a kapcsolatban, mert elhiszi, hogy értéktelen, és egyedül nem boldogul.

A lelki, a fizikai, a szexuális bántalmazás aggasztóan növekszik, és nagy része családon belüli. Magyarországon minden ötödik házasságban történik fizikai bántalmazás, és emiatt hetente meghal egy nő. Egy hazai felmérés szerint a megkérdezettek 88 %-a a család belügyének tekinti a lelki bántalmazást.

Jaksity Kata és Zséda a program két résztvevőjévelA családok nem nagyon engednek betekintést belügyeikbe - mondta Urbán Erika a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület elnöke. A bántalmazott és hátrányos helyzetű nők létszáma jóval magasabb, mint amiről tudunk. Miért maradnak még is egy ilyen kapcsolatban? Mert a bántalmazó csonkítja a személyiséget, megfosztja a másikat az önérvényesítési képességétől, s az képtelen továbblépni. Számukra minden segítséget meg kell adnunk, hogy változtatni tudjanak a helyzetükön. Minden embernek, gyermeknek egy élete van, azt senkinek nincs joga elrontani.

 Vivien és kislányaAz Avon képviseletében Varga Katalin és Zséda (énekesnő) az Avon arca is megerősítette a nők elleni erőszak leküzdése a céljuk, és ezt a maguk eszközeivel, adományalap létrehozásával illetve a zene hangjaival is megpróbálják támogatni.

A programban résztvevő hátrányos helyzetű nők képviseletében egy olyan fiatal anyuka beszélt, aki tizenévesen ismerte meg az apját, mert az anyja kitette a szűrét. Hamar belemenekült egy kapcsolatba, és elviselte, hogy időnként megveri a párja, mert volt hol laknia. Akkor lépett, amikor már nem csak rá, de gyermekükre is ráemelte kezét az élettársa. Hálás azért, mert átmeneti otthonban lakhat, mert segítséget kap, és talpra állhat.

Ajándékok az adományozóknakA sajtótájékoztatót követően adományok gyűltek egy ládikába, melynek környékén a kézműves foglalkozásokon készült gyönyörű ékszerek, dobozok sorakoztak, és az adományozók kedvükre válogathattak belőlük.

A programról a www.anyaotthonprogram.mlap.hu oldalon olvashatnak bővebben.

Juhász Mária

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hírlevelek

CIB szeretetzsák »
Lelki terror vagy szerelem » Karácsony és remélhetően nem a szeretet után... » Karitatív munka »
Not without my son » Búcsú könnyek nélkül… » 2nd World Conference of Women's Shelters »
Húsvét a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület otthonaiban » Gyermekjóléti jelzőrendszer tanácskozás »
Avon a „Nőkért az erőszak ellen” » Rendőri szemléletváltás a családon belüli erőszakról »
Mit tegyünk, ha elájul, fuldoklik, vérzik? » Művészetekkel a magabiztosságért és önérvényesítésért » „November 25” a világ Egy napja » Beköszöntő szám »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar