Not without my son

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Not without my sonBora Borán rekedt egy 34 éves magyar nő, aki családon belüli erőszakot él át. Három és fél éves, kettős, francia-magyar állampolgárságú fiáért harcol Francia Polinéziában. Az édesapja keresett meg egy-két hónapja és azóta próbálok a magam módján segíteni nekik.

Nyíri-Kovács Patrícia a neve, a Facebook oldala Not without my son ». Erre az oldalra írtam ezt a szöveget, mint aki támogatja ezt az ügyet.

Kedves Mindenki, aki elutasítja az erőszakot és kedves Patrícia!

Sokan és sokféleképpen gondolkodnak az erőszakról és arról, hogy egy valamikori szép kapcsolat hogyan tud ennyire eldurvulni és fájdalmat okozni. Számtalan esetben kérdezik meg, hogy egy nő miért nem látja, hogy a társától már menekülnie kellene, miért marad ott és tűr. Nagyon gyakran állítják akik nem voltak hasonló helyzetben, hogy „bezzeg én ezt nem tűrném”. A kívülállók ésszerű gondolata ez, akik nem találkoztak még olyan asszonnyal, aki éveken keresztül reménykedett abban, hogy a valamikor szeretett férfi ismét olyan lesz, mint amikor elkezdték együtt az életüket.

Patri is egy okos, szép nő, aki csak megpróbált bízni és remélni, hogy a közös kisfiúk egy boldog egészségesen működő családban nőhet fel. Baj, hogy ebben reménykedett? Baj, hogy hátrahagyta az otthonát és esélyt adott újra és újra a kisfia édesapjának? Megpróbálta, de nem ment! Két felnőtt, ha úgy látja nem működik a kapcsolatuk, megegyeznek, néha egyszerűen, néha nehezen, de lezárják a közös múltat. A bántalmazottak ezt nem tehetik, mert kiszolgáltatott tulajdonává válnak egy másik embernek, akik jogot gyakorolnak a büntetéshez, zsaroláshoz és olyan lelki terrorhoz, amelyet kívül álló emberek csak filmek alapján tudnak elképzelni.

Az igazi félelem nem akkor kezdődik, amikor a torkát fulladásig szorongatják valakinek, hanem akkor , amikor elkezdődik a másik pszichés megsemmisítése, amely a fizikai fájdalomnál jóval elrettentőbb. A nő olyan „börtönbe” kerül, amely minden szöges drótnál erősebb. Nagyon bátornak kell lenni ahhoz, hogy valaki egy idegen országban, idegen kultúrában, ahol az erőszaktevő minden következmény nélkül jogszerűen ártatlannak vallhatja magát, miközben arra az egyszerű kompromisszumra sem hajlandó, hogy egy semleges országban, nem Patrícia hazájában bíróság döntsön. Döntsön egy apró emberke sorsáról, aki most egy gyönyörű szigeten az apja eszköze, hogy valószínűsíthetően a tulajdonának tartott „szeretett” nőt visszaszerezhesse.

Not without my sonA bántalmazó nem tud elengedni. Mindenképpen, bármilyen áron, de győznie kell. Győznie kell a gyermeke anyjának letörésében. Ha a fiára tudna gondolni, akkor ez az ügy már réges-régen nem itt tartana, mert látná, hogy a kisfia nap, mint nap elveszít egyet a megismételhetetlen gyermekkorából. Soha senki nem tudja ezt majd neki visszaadni, mert lehetetlen. Nem pótolható és nem visszavásárolható. Az apai szeretetnek, ha nem bántalmazóról beszélnénk, itt kellene kezdődnie, de nem így van. Sajnos ez a legnagyobb bizonyíték.

Ennek ellenére sikerülni fog, mert ennek a szigetnek a nevét a lakói valószínűleg nem szeretnék összekapcsolni a családon belüli erőszak elrettentő példájával.

Tarts ki Patri, mindenki Veled van, aki elutasítja az erőszakot, a többiek meg nem számítanak.

(Urbán Erika Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány elnöke)

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Hírlevelek

CIB szeretetzsák »
Lelki terror vagy szerelem » Karácsony és remélhetően nem a szeretet után... » Karitatív munka »
Not without my son » Búcsú könnyek nélkül… » 2nd World Conference of Women's Shelters »
Húsvét a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület otthonaiban » Gyermekjóléti jelzőrendszer tanácskozás »
Avon a „Nőkért az erőszak ellen” » Rendőri szemléletváltás a családon belüli erőszakról »
Mit tegyünk, ha elájul, fuldoklik, vérzik? » Művészetekkel a magabiztosságért és önérvényesítésért » „November 25” a világ Egy napja » Beköszöntő szám »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány

English Magyar