Advent

Hitélet

AdventAdvent, Adventus Domini = az Úr eljövetele, röviden: Úrjövet. Advent az Úr kegyelemhozó eljövetelére való felkészülés időszaka.

„A szó héber és görög eredetijének értelme szerint: állandó igyekezet arra, hogy mindentől és magunktól elfordulva Istenhez térjünk.”

(Takács J.)

Várakozás, készülődés… hogyan várakozunk, és mire, vagy kire? Várakozhatunk türelmesen, türelmetlenül, szeretettel, izgatottan. Ha olyan személyre, vagy eseményre várakoznunk, amit (akit) szeretünk, szeretnénk, ha bekövetkezne, akkor izgatottak vagyunk. Gondoljunk egy kisgyermek születésére, egy rég nem látott barátunkra, egy költözésre, iskolaváltásra és még sokáig lehetne sorolni.

Advent (Wikipédia cikk) »

Advent: vajon kire, vagy mire várakozunk?

De Adventben vajon kire, vagy mire várakozunk? A keresztények Jézus születését várják, felkészülnek a születésnapra, amely karácsony ünnepe. Ki is ez a Jézus, miért olyan nagy öröm az Ő születése?

A Bölcsesség könyve így jövendöl:

„Mialatt mély csend borul mindenre, s az éjjel sietős útjának közepén tartott, Mindenható igéd az égből; királyi trónusodról, ott termett a pusztulásra szánt föld közepén…”

(Bölcs, 18,14)

Messze Palesztinában, Betlehem városában egy fiatal házaspár szállást keres. Az asszony a szülés előtti napjaiban van, de minden fogadó, szoba foglalt. Egyetlen hely, ahol meghúzhatják magukat, egy istálló a város szélén. Teljes szegénység: szalmaágy, az állatok által kibocsátott meleg, kevéske maradék étel. Mégis, éjféltájban hatalmas fényesség ragyogja be a kis istállót, mert megszületik a Megváltó, aki reménységet hoz a földre. Reménységet a nélkülözőknek, a szegényeknek, a szomorúaknak, a kitaszítottaknak, az éhezőknek, mindazoknak, akik szomjazzák az igazságot.

„Itt van egy gyermek, olyan, mint más emberi ivadék; sír és éhezik és alszik, mint a többi, és mégis Ő a testté vált Ige.”

(Guardini)

Az Ő születésére várakozunk, izgatottan, türelemmel.

Amikor vendéget fogadunk otthonunkba, finom ételeket készítünk, kitakarítunk, készülünk az érkezésére. Ugyanígy készüljünk a Megváltó érkezésére, önmagunk „kitakarításával”, bűneinktől való szabadulással, lemondásokkal, elmélkedéssel, hadd szülessen meg bennünk is a kis Jézus, aki a békét és a szeretetet hozta el a földre, s példát adott, hogy szegénységben, nélkülözések közepette is lehet teljes életet élni.

Betlehem

T. T.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hitélet

Advent » Farsang » Húsvét » Pünkösd »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar