Megszólal az áldozat

Családon belüli erőszak

Megszólal az áldozat - Családon belüli erőszak„Egy kis településen éltünk a férjemmel, ahol a szórakozást a helyi kocsma jelenti. Minden férfi odajárt ott élték az életük egy részét. A férjem csak néha udvariasságból ment oda és soha nem ivott egy-két sörnél többet. Középvezető volt és nem akarta, hogy azt mondják lenézi az embereket. Két óvodás lányunk imádta az apját. A tanítónői fizetésem nem volt sok, de kettőnk pénzéből jól éltünk.

Nagyjából egy éve a férjem munkahelye csődbe jutott. Egy-két hónapos reménykedés után a férjem kezdett megváltozni, egyre többet ment a kocsmába és ittasan jött haza. Ilyenkor hangoskodott, a gyerekek rémülten menekültek előle. Az imádott apjuk látványa félelemmel töltötte el őket, sírva bújtak hozzám. Másnap aztán könyörgött és ígérgetett és én szerettem és megbocsátottam, de egy este lerészegedett állapotban, mert nem terítettem meg mikorra hazajött, üvöltözés közben ököllel az arcomba ütött. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a gyerekeket, akik a védelmemre keltek, olyan erővel lökte félre, hogy a kisebbiknek betört a szekrény sarkától a feje.A lányaimmal bezárkóztunk a gyerekszobába, miközben ő verte az ajtót. Ettől kezdve minden megváltozott. Naponként ismétlődtek a cirkuszok. A nagyobbik kislány éjszakánként bepisilt, a kisebbik elkezdte szopni az ujját. A munkahelyemen nem szóltam, de mindenki láthatta, hogy valami megváltozott bennem. Mit mondhattam volna, hogy rémálom az életünk és örülök, ha egy-egy napot megúszok verés nélkül? Egy faluban ilyenről beszélni nem lehet, azt mondanák rossz feleség vagyok, panaszkodok, miközben szegény férjem nem kap munkát. Szerintem mindenki tudott róla, de furcsa módon ezt nem tartották olyan dolognak, hogy legalább a megértésüket éreztessék velem.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a gyerekeket, akik a védelmemre keltek, olyan erővel lökte félre, hogy a kisebbiknek betört a szekrény sarkától a feje. Akkor elrohantunk az orvoshoz, akinek mindent elmondtam, de tudtam a férjem sose engedne el bennünket. Az ügyeletes orvossal megszervezve másnap a férjemet elcsalogatták otthonról, mi gyorsan összecsomagoltunk és azóta is egy otthonban élünk. Egy új életet fogunk kezdeni, elfelejtve azt a rémálmot és örök félelmet, amelyet egy olyan ember okozott, akit valamikor nagyon szerettem.”

Lejegyezte: Urbán Erika

Megszólal az áldozat

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Családon belüli erőszak

Érzelmi erőszak teszt »

Most akkor engem a férjem bántalmaz? » Egy ágyban a gyilkosommal »
Miért maradok az erőszakos férjem mellett » Tűzpiros álomautó »
Bálint Vera: A lelki terror háromszor hét oka » A lelki terrorról objektíven »
Bálint Vera: Szóhorror » Bálint Vera: Fekete »
Shelter-ház az életveszélyből menekülőknek » Te az enyém vagy, azt csinálok veled, amit akarok! »
Urbán Erika: Vallomás a bűnről és a bűnben maradásról » Urbán Erika: Megszólal az áldozat »
Rendőri szemléletváltás a családon belüli erőszakról »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar