Sajtószemle

Családon belüli erőszak - Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sajtószemle

Sajtószemle rovatunkban a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület tevékenységi területére kiterjedő és a családon belüli erőszak kérdésével foglalkozó olyan cikkeket gyűjtöttünk össze, amelyek az Ön számára is érdekesek és reméljük, hogy hasznosak lesznek.

Az agy is megváltozik a nőveréstől

Az agy is megváltozik a nőveréstőlA krónikus stressz nemcsak az említett stressztengely működését zavarja össze, hanem az agyunk bizonyos területei is összemennek hatására. Ezek főleg az érzelemszabályozásért, problémamegoldásért felelős agyterületek. A krónikus stressztől a memóriáért felelős agyterület, a hippokampusz mérete és sejtgazdagsága is csökken.

Az agy is megváltozik a nőveréstől »

A nő ne provokáljon...

A nő ne provokáljonA Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerint Magyarországon a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer egyszerűen nem működik. A rendőrségi tétlenség, a jogi és iránymutatásbeli hiányosságok miatt nem kapnak megfelelő védelmet a családon belüli erőszakot elszenvedő nők.

A nő ne provokáljon... »

Sokkoló idézetek

Sokkoló idézetekGrace Brown 21 éves amerikai fotográfus azt tűzte ki céljául 2011-ben, hogy felhívja a figyelmet a szexuális zaklatás társadalmi problémájára. Si­ke­rült neki. Képeinek sokkoló voltát az adja, hogy az áldozatok saját kezűleg írtak fel olyan idézeteket egy papírlapra, amelyek az elkövetők száját hagyták el a bűncselekmény közben.

Sokkoló idézetek »

A magyar öregek nem úsznak a boldogságban

A magyar öregek nem úsznak a boldogságbanIdősek Világnapja - Svédországban a legboldogabbak az öreg évek, Afganisztánban a legborzalmasabb hatvan felettinek lenni. Az öregedésről szóló első globális felmérés okoz meglepetéseket.

A magyar öregek nem úsznak a boldogságban »

A rendőr felesége

A rendőr felesége175 perc családon belüli erőszak - A német ren­dező, Philip Gröning A rendőr felesége (Die Frau des Polizisten) című filmjét a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában lát­tuk, mindenkinek aján­lott, aki nem pontosan érti, hogyan is történhet meg az, hogy az áldozatok nem tudnak kitörni egy bántalmazó kapcsolatból.

A rendőr felesége »

Családban marad?

Családban marad?Családon belüli erőszak - Hetente legalább egy nő, havonta egy gyermek hal meg úgy, hogy családtag bántalmazta. Sokan inkább miérteket, mint megoldást keresnek a családon belüli erőszakra, pedig a bántalmazottnak és bántalmazónak egyaránt segítségre lenne szüksége.

Családban marad? »

Apósom kidobta

Apósom üvöltve dobta ki a fogamzásgátlómat„Apósom üvöltve dobta ki a fogamzásgátlómat” - A lényeg, hogy a férfi akkor is hatalmat gyakorol, amikor erőszakkal teherbe ejti párját és akkor is, amikor lesöpri a nő vágyait, nem engedi édesanyaként kibontakoz­ni, és erőszakkal bitorolja annak teljes figyelmét.

Apósom kidobta »

Verésre szakosodva

Verésre szakosodvaAz egyszerre hét családnak fedelet nyújtó diósdi átmeneti otthont a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület tartja életben. Az alapítványhoz csatlakozó pszichológusok, pedagógusok, jogászok, szociális munkások, lelkes önkéntesek veselkednek neki, hogy közös erővel kihúzzák a kátyúból az elakadt szekereket.

Verésre szakosodva »

Nők elleni erőszak – gyerekszemmel

A képzés célja a résztvevők önbizalmának, önismeretének növelése - mondta el Jaksity Kata, a tanfolyam ötletgazdája és megvalósítója szerdán, a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón Budapesten.Nők elleni erőszak – gyerekszemmel - A Save the Children nonprofit szervezet olasz részlegének egy felmérése szokatlan szemszögből elemezte a nők elleni erőszakot: a szemtanú gyerekek szempontjából.

Nők elleni erőszak – gyerekszemmel »

A magyar családok súlyos titka

A képzés célja a résztvevők önbizalmának, önismeretének növelése - mondta el Jaksity Kata, a tanfolyam ötletgazdája és megvalósítója szerdán, a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón Budapesten.Bántalmazott nőknek tartanak terápiás prog­ramot, amelyben dráma­pedagógia, tánc, beszéd­technika, smink és kézművesség is szerepel. A Művészetekkel a maga­biztosságért és önérvé­nyesítésért elnevezésű program novemberben indult, a képzés célja a résztvevők önbizalmának, önismeretének növelése.

A magyar családok súlyos titka »

Visszalopott boldogság

Visszalopott boldogságBüszkeségükben megalá­zott nők, brutálisan bántalmazott anyukák, önbecsülésüket vesztett fiatalasszonyok építik újjá személyiségüket. Drama­tikus játékokkal ismer­kednek, táncolnak, gyön­gyöt fűznek és sminkelni tanulnak. Diósdon, a családok átmeneti otthonában jártunk szombaton, az önismereti tréning idején.

Visszalopott boldogság »

Önkéntesek anyaotthon programban

Önkéntesek anyaotthon programbanBefejeződött a képzésünk, amely bántalmazott, családok átmeneti otthonában élő nők számára jelentett minden héten egy napot, amikor önkéntes segítőink révén önmagukkal foglalkozhat­tak. A program ötlete Jaksity Kata műsor­vezetőhöz fűződik, aki mindvégig részt vett a tanfolyam szervezésében.

Önkéntesek anyaotthon programban »

Van kiút

Jaksity Kata, a UN Women Magyarország és a Nők Világa AlapítványJaksity Kata, a UN Women Magyarország és a Nők Világa Alapítvány közös kezdemé­nyezéseként ind­ult 2010 őszén a Művészetekkel a maga­biztosságért és önér­vényesítésért kezde­mé­nyezés első sikeres szakaszának tapasztalatairól Jaksity Katával, az ötletgazdával beszélgettük a múlt héten tarott sajtótájékoztatón.

Van kiút »

Élve eltemetve…

Élve eltemetve… van kiút a családi pokolból?Megverték, felakasztották, élve eltemették őket, cigarettával égették össze testüket. Mégis talpra álltak, képesek voltak az újrakezdésre, és ebben segített nekik az alkotás, a közös munka is. Jaksity Kata művészeti csoportot indított a családon belüli erőszakot elszenvedő nők és gyerekek számára…

Élve eltemetve… van kiút a családi pokolból? »

Gyermekágyi pszichózis

Gyermekágyi pszichózisHogyan lesz rémálom egy békés babavárásból? Miként válik hallucináló, önmagára is veszélyes bestiává a kismama, amikor elvileg élete legszebb időszakát kezdi meg?

Gyermekágyi pszichózis »

Bátorság

Gyermekágyi pszichózisLátott önsorsrontó életeket, kemény küzdelmeket, haragot és rengeteg erőt, szeretetet. Nem tudott mindenkin segíteni, de aki a partnerük lett a saját élete útkeresé­sében, megváltoz­tatásában, annak új lehetőségei nyíltak. A munkája során sokféle emberrel találkozott Urbán Erika, a családon belüli erőszak élharcosa.

Bátorság - Beszélgetés Urbán Erikával »

Sajtószemle - Családon belüli erőszak - Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar