Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Társadalmi felelősség vállalásunk

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat EgyesületMinden embernek nyugodt, egymást és gyermekeiket szerető családban kell felnőnie, és harmonikus párkapcsolatban élnie. A közös gyermekvállalás, mindkét fél számára egy életre szóló felelősség. Biztos családi háttérre van szükség a gyermek(ek) felneveléséhez, amely egyformán ró feladatokat mindkét szülőre.

A békés otthon, a nyugodt, hétköznapi, családi élet megteremtése, csakis egymás kölcsönös szeretetén és megbecsülésén alapszik. A megromlott kapcsolatok, nem jogosítanak fel senkit családtagjainak bántalmazására, ezért krízisházaink azoknak nyújtanak segítséget, akik az otthonaikból valamilyen oknál fogva menekülni kényszerülnek, és akiknek - a családjukban vagy a környezetükben - a velük való bánásmód, sérti emberi méltóságukat.

Urbán Erika1998-ban egy nevelési tanácsadóban kétségbeesett fiatal anyuka keresett kisfiával fedelet a fejük fölé, mert, otthonuk elveszítése miatt, rövid időn belül az utcára kerültek volna. Elkeserítő és reménytelen helyzetüket látva, jutott a nevelési tanácsadó akkori munkatársa arra a gondolatra, hogy segítő kezet kell nyújtani a hasonló sorsra jutott édesanyáknak, családoknak, gyerekeknek. Ez a találkozás hívta életre a Sorsunk és Jövőnk kiemelten közhasznú alapítványt, amit magánszemélyek, saját pénzügyi forrásból hoztak létre. Az alapítvány elnöke, - a nevelési tanácsadóból kivált - Urbán Erika lett.

Urbán Erika bemutatkozása »

Az után a bizonyos találkozás után három évvel, megnyitotta kapuit az első befogadó otthon, az „akkori édesanyához” hasonlóan rászorult helyzetben lévők előtt, elsőként Törökbálinton. Azóta, az alapítvány három Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) intézményt működtet.

2009-ben megalakult a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület, amelynek hitvallása teljes mértékben felöleli azt a feladatot, amelyet a Sorsunk és Jövőnk Alapítvány végzett és végez, miszerint az odafigyelés, segítségnyújtás - a rászorulók részére - csak szereteten és az emberi méltóság tiszteletben tartásán alapulhat.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület alapító okirata

Családok Átmeneti Otthona

A gyermekvédelmi rendszer intézményeihez tartozó ellátási forma a családok átmeneti otthona. Az 1990-es évek elején létrejött otthonok elsősorban anyákat és gyermekeket fogadott be, akik valamilyen okból (családi, szociális) el kellett, hogy jöjjenek lakóhelyükről.

A Kormány felismerve az ellátás fontosságát, az 1997-es Gyermekvédelmi Törvényben szabályozta a működés rendjét és az ellátásra vonatkozó előírásokat. Az ellátás legfontosabb jellemzője, hogy a gyermekeknek ad biztonságot, abban az esetben, ha a szülők elvesztenék a lakhatási lehetőségüket, nem kell őket -még átmenetileg sem- kiszakítani a családjukból. Az ellátás lehetőséget ad gyermekkel érkező bármelyik szülő, esetleg nagyszülő intézményi felvételére.

Az ellátás, intézményi keretek között zajlik, minden otthon, kialakított házirend szerint működik, amelynek szabályai minden bentlakóra kötelező érvényű.

12+6 hónap áll a beköltöző családok rendelkezésére, hogy rendezzék az életükbe bekövetkezett krízishelyzetet. A bent töltött idő alatt (ha nincs) munkát kell vállalni és takarékoskodni kell, hogy a kiköltözéshez szükséges albérleti kaució rendelkezésre álljon.

Az intézmények diplomás szociális munkásai, szociális gondozói 24 órában nyújtanak segítséget a családoknak.

Szükség szerint pszichológus és jogász nyújt támogatást.

A családok átmeneti otthona, nem a hajléktalanságból érkezőket tudja fogadni, hanem azokat a gyermekes családokat, akik átmenetileg kerültek nehéz helyzetbe. Az ellátás mindenek felett a gyermekek érdekeit szolgálja.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület 2009. évi beszámoló »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Kapcsolat, elérhetőség

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Telephelye: 2049 Diósd, Szabadság u. 11

Telefonszám: 06 23 545 668

Telefon és fax: 06 23 545 668

Levelezési cím: 2049 Diósd Szabadság u. 11.

E-mail: info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület: nagyobb térképre váltás »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar