Szavakkal verve - könyvajánló

Családon belüli erőszak

Patricia Evans: Szavakkal verve - Szóbeli erőszak a párkapcsolatokbanMa már tudjuk, hogy a partnerbántalmazás nem véletlen, kiszámíthatatlan indulati cselekedet, amelyet mindkét nem tagjai egyforma gyakorisággal követnek el, hanem rendszeres és módszeres folyamat, amelyet a leggyakrabban férfiak alkalmaznak nőpartnerük ellen. Mivel a párkapcsolati bántalmazás gyakorlatilag mindig a nő szóbeli bántalmazásával kezdődik, a szóbeli erőszak korai felismerése és értelmezése életmentő lehet. Bár a sértő, gúnyos hangban sokan felismerjük a szóbeli bántalmazást, a kifinomultabb formák iránt jóval kevésbé vagyunk érzékenyítve.

A könyv segít a szóbeli erőszak olyan rejtettebb formáinak felismerésében, mint például a „blokkolás”, „megőrjítés” vagy „elfelejtés”, amelyeket az áldozatok inkább éreznek és ösztönösen sejtenek, mintsem logikusan alátámasztva meg tudnának nevezni. A felismerésen túl az olvasó konkrét technikákat kap kézhez, melyekkel konfrontálni tudja a verbális támadás elkövetőjét, egészségesebb határokat jelölhet ki párkapcsolatában, vagy felismerheti, ha a kapcsolata menthetetlen, és netán fizikailag is veszélyes.

Külön fejezet szól a szóbeli bántalmazó kapcsolatban élő/élt páciensek pszichoterápiás kezeléséről, valamint a szóbeli erőszak gyerekekre gyakorolt hatásáról. A magyar fordítás az 1992-es első kiadás 1996-ban megjelent átdolgozott, bővített változata.

A könyv tartalomjegyzéke

Kiknek ajánljuk?

Szavakkal verve

Szóbeli erőszak a párkapcsolatokban

Patricia Evans

Patricia Evans: Szavakkal verve - Szóbeli erőszak a párkapcsolatokbanMit tehet egy nő, ha a partnere unos-untalan szóbelileg bántalmazza: leszólja, lekezeli, megalázza őt? Egyáltalán: ha felismeri, hogy egy párkapcsolat nemcsak tettleges, hanem szóbeli bántalmazással is tönkretehető? Hogyan változtathat partnere szavakkal verő, egyszerre védekező és támadó magatartásán? Miként döntheti el, hogy kapcsolata még menthető vagy már nem érdemes több energiát vesztegetnie rá? Ezekre a kérdésekre válaszol ez a könyv, melynek neves amerikai szerzője rendszerezi az olvasó számára a szóbeli bántások, a szavakkal való visszaélés lehetséges változatait, az ilyen problémákkal teli, ám megfelelő tudatossággal még életképessé tehető kapcsolatoktól a végképp mentheteden kapcsolatokig. A TŰZ-HELY KÖNYVEK sorozat a nők és a társadalom, valamint a nők elleni erőszak témáit járja körül. Jelen kötet a sorozat harmadik darabja.

Patricia Evans: Szavakkal verve - Szóbeli erőszak a párkapcsolatokban »

Patricia Evans: Szavakkal verve - Szóbeli erőszak a párkapcsolatokban

Tegye szóvá, ha valahol családon belüli erőszakot gyanít!

Tegye szóvá, ha valahol családon belüli erőszakot gyanít

Ha úgy érzi, hogy egy ismerősét bántalmazás éri, beszéljen róla! Ha tétovázik, mert - ez nem az Ön dolga, esetleg rosszul gondolja, vagy az illető nem szívesen beszélne a dologról – tartsa észben, hogy az aggodalma kifejezésével ismerőse tudni fogja, hogy Ön törődik vele, és így akár az életét is megmentheti.

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar