Tudástár

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Tudástár - Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Tudástár rovatunkban a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület tevékenységi területére kiterjedő olyan olvasmányokat gyűjtöttünk össze, amelyek az Ön számára is érdekesek és reméljük, hogy hasznosak lesznek.

Évfordulók

Idősek Világnapja

Idősek VilágnapjaOktóber 1. – az Idősek Világnapja. - Az Idősek Világnapja lehetőséget nyújt, hogy megköszönjük az idős embereknek, mindazt amit a társadalomért tesznek. A megemlékezés célja, hogy figyeljünk az idősek problémáira, felhívjuk a figyelmet az időskorúak bántalmazására.

Idősek Világnapja »

Szociális Munka Napja

Szociális Munka NapjaNovember 12 – a Szociális Munka Napja. - 2010. november 12-én, a Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett kerületi (Budapest, Újbuda) ünnepségen polgármesteri dicséretben részesült: Lengyel Szílvia a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület intézményvezetője.

Szociális Munka Napja »

A nők elleni erőszak felszámolásának napja

A nők elleni erőszak felszámolásának napjaAz ENSZ-közgyűlés 1999. december 17-én foglalta határozatba ezt a nemzetközi napot, amelyet a nők ügyeivel foglalkozó aktivisták 1981 óta tartanak számon. Akkor a latin-amerikai és karibi nők első találkozóján hirdették meg annak emlékére, hogy…

A nők elleni erőszak felszámolásának napja »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Szakmai munka

Budaörsi szakmai megbeszélés

Budaörsi szakmai megbeszélésBudaörsi szakmai megbe­szélés. A Budaörsi Gyermek­jóléti Szolgálat és a diósdi Családok Átmeneti Otthona kollégái személyes megbe­szélést tartunk, ahol megis­merhetjük a család erőforrásait és azokat a segítő lehe­tőségeket amely igénybevéte­lével a család képes lesz önállóan kezelni problémáikat.

Budaörsi szakmai megbeszélés »

Újbudai szakmai megbeszélés

Újbudai szakmai megbeszélésA Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Ala­pítvány munkatársai a XI. kerület (Újbuda) Humán Szolgáltató Központ kollé­gáival szakmai megbeszélést tartottunk annak érdekében, hogy az ellátott családok a krízis helyzetből minél előbb kikerüljenek, és képesek legyenek saját erőforrásaikat megerősíteni.

Újbudai szakmai megbeszélés »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Családon belüli erőszak

Érzelmi erőszak teszt

Érzelmi erőszak tesztElőfordul, hogy partnered (barátod, barátnőd, férjed, feleséged vagy élettársad) rossz érzéseket keltett benned anélkül, hogy megütött volna? Előfordul, hogy azon gondolkozol, vajon te tehetsz-e arról, amiért nem bánik veled jobban? Ha igen, akkor ez a teszt hozzásegíthet, hogy világosabban láss.

Érzelmi erőszak teszt »

Most akkor engem a férjem bántalmaz?

Most akkor engem a férjem bántalmaz?Éva elhárító mechanizmusát tagadásnak hívják. Ezzel távolságot tart önmaga és az átélt élményei között, de nem oldja meg a problémáit. Tudom, hogy a feltett kérdés ott marad a fejében, és a következő pofonnál vagy szorongatásnál felismeri, hogy bántalmazva van, és akkor meg tudjuk keresni a számára megfelelő védekezési stratégiát.

Most akkor engem a férjem bántalmaz? »

Egy ágyban a gyilkosommal

Egy ágyban a gyilkosommalA megelőzés érdekében szeretnénk nyomatékosan felhívni az figyelmet arra, hogy kriminológia szempontok is megkövetelik a családon belüli erőszak hatékony kezelését lehetővé tévő, külön törvény megalkotását.

Egy ágyban a gyilkosommal »

Miért maradok?

Miért maradok?Miért maradok az erőszakos férjem mellett? Nem értik, hogy miért marad meg valaki egy partner oldalán, aki agresszív és kiszámíthatatlan.

Miért maradok? »

Tűzpiros álomautó

Tűzpiros álomautóTűzpiros álomautó: Amikor Jánosnak már nem volt annyira fontos, hogy luxus barátnőjével tegyen tiszteletköröket a városban, akkor jött az ötlet, hogy inkább vesz neki egy saját autót. Így esett a választás a tűzpiros Porsche-re.

Tűzpiros álomautó »

Te az enyém vagy, azt csinálok veled…

Te az enyém vagy, azt csinálok veled, amit akarok!Cigarettacsikkek nyomai, darabokra tört orrcsontok, kék-zöld foltok, de van, akit élve temettek el, megcsonkítottak, vagy épp dartstáblának használtak. Becslések szerint a nők harminc százaléka él fizikai, illetve lelki terrorban a rokonok, szomszédok néma asszisztálásával.

Te az enyém vagy, azt csinálok veled… »

A lelki terror háromszor hét oka

A lelki terror háromszor hét okaHogyan és miért alakul egy szépnek induló kapcsolat ijesztően csúffá? Mikor siklik ki? Mitől válik elviselhetetlenné? Ezek olyan kérdések, amelyekre mindenkinek van a saját életéből válasza, sztorija, története.

A lelki terror háromszor hét oka »

A lelki terrorról objektíven

A lelki terrorról objektívenStatisztika: A lelki terrorról objektíven. Egy héten három halott, aki valamelyik hozzátartozója miatt veszti el életét. Egy héten egy gyermek, aki erőszak áldozatává válik. Egy héten egy halott, akit élettársa öl meg. Egy év alatt 15 gyilkos lesz öngyilkos. Egy év alatt 20 nő válik gyilkossá. Egy év alatt 41 női áldozat.

A lelki terrorról objektíven »

Bálint Vera: Szóhorror

Bálint Vera: SzóhorrorElső hallásra túlzásnak tűnhet ez a kifejezés. Azért a szavak nem annyira veszélyesek, hogy holmi horrorral társítsuk azokat- mondhatják némelyek, akiknek kevés a tapasztalatuk e téren. Pedig a szavakkal is előidézhető olyan hátborzongató lélektani hatás, mint amit a legvadabb horror történetekben megszoktunk.

Bálint Vera: Szóhorror »

Bálint Vera: Fekete

Bálint Vera: FeketeAz asszonyt csak nem hagyta nyugodni elhatározása. Lassan érlelődött a cselekvés terve, és addig forrt, burjánzott benne, míg meg nem tette. Igen, elment. Elment egy orvoshoz. De ettől kezdve bármit lépett, bármit cselekedett, mindig ott ólálkodott nyomában egy kisördög, egy lehúzó, fájó gondolat, ami folyamatosan suttogta fülébe…

Bálint Vera: Fekete »

Vallomás a bűnről és a bűnben maradásról

Vallomás a bűnről és a bűnben maradásrólAz édesanyát hallgatva, már nem kérdeztem meg, miért maradt, miért nem tett valami, miért hagyta magát? A válaszok benne vannak a történetében, hogy hogyan lesz két ember szövetségéből alá-fölé rendelt kapcsolat. Az ördögi kör lassan, fokozatosan fogta körbe.

Vallomás a bűnről és a bűnben maradásról »

Shelter-ház az életveszélyből menekülőknek

Shelter-ház az életveszélyből menekülőknekA Sorsunk és Jövőnk Alapítvány ötödik éve működteti Magyarország első Shelter-házát (Védett-házát), mely elsősorban bántalmazott nők, anyák és gyermekeik biztonságos elhelyezését szolgálja.

Shelter-ház az életveszélyből menekülőknek »

Rendőri szemléletváltás a családon belüli erőszakról

Rendőri szemléletváltás a családon belüli erőszakrólKépzés az áldozatvédelem és a családon belüli erőszak területén: az ORFK másfél éves speciális programja, amelynek legfőbb célja a családon belüli erőszakkal kapcsolatos rendőri szemlé­letváltás elősegítése volt.

Rendőri szemléletváltás a családon belüli erőszakról »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hitélet

Hitélet rovatunkban a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület tevékenységi területére kiterjedő olyan olvasmányokat gyűjtöttünk össze, amelyek az Ön számára is érdekesek és reméljük, hogy hasznosak lesznek.

Advent

AdventAdvent, Adventus Domini = az Úr eljövetele, röviden: Úrjövet. Advent az Úr kegyelemhozó eljövetelére való felkészülés időszaka.

Advent »

Farsang

FarsangVízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang, a bálok, lakomák, mulatságok, nép­ünnepélyek időszaka. Vízke­reszt a karácsonyi ünnepkör zárónapja és egyben a farsang kezdőnapja, hamvazószerda pedig már a nagyböjt kezdetét, a lemondások idejét jelzi.

Farsang »

Húsvét

HúsvétHúsvét. A kereszténység legnagyobb ünnepén Krisztus feltámadását ünnepeljük. A húsvét elnevezés a nagyböjt végére utal, hisz negyvennapos önmegtartóztatás után ismét húst vehetünk magunkhoz.

Húsvét »

Pünkösd

PünkösdPünkösd ószövetségi zarándokünnep, az Újszövetségben pedig a Szentlélek eljövetelének napja. A kovásztalan kenyér ünnepét és Jézus feltámadását követő ötvenedik napra esik, neve a görög pentekoszté szóból származik, melynek jelentése ötvenedik.

Pünkösd »

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hitélet, Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Gyermekrajzok

Az adott képre kattintva, az adott gyermekrajz oldalára jut.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Hogyan segíthetünk?

Ha bármi kérdése vagy kérése lenne, segítséget vagy tanácsot szeretne kérni, igénybe kívánja venni valamelyik szolgáltatásunkat, önkéntesként vagy támogatóként segíteni szeretné munkánkat, keressen bennünket, küldjön egy levelet, faxot vagy egy e-mailt, vagy hívjon bennünket!

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület
Hogyan segíthetünk?

További információ:

Gyakran Ismételt Kérdések »

Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány
(06 23 545 668 )

info@sorsunk-jovonk.hu »

Tudástár - Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

Sorsunk és Jövőnk Hírlevél

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület Hírlevél a krízishelyzetben lévő családok támogatása témában.

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület

English Magyar